6 tipů: Jak podpořit zdravý imunitní systém

Se změnou ročního období přichází také velká zátěž našeho imunitního systému. Díky vhodným návykům a živinám ale budete připraveni téměř na cokoliv! Inspirujte se našimi tipy na posílení imunity a budujte přirozenou obranyschopnost svého těla.

podpora imunity

6 tipů: Posílení imunity nejen na podzim

Imunitu vystavujeme stresu v průběhu celého roku, nejen na podzim. Náročné může být jak ochlazení, tak prudké oteplení nebo třeba nevhodné používání klimatizace v letních měsících. Zařaďte do svého života následující tipy a budujte silnou imunitu po celý rok.

Zinek pro imunitu

Pro budování imunity jsou důležité veškeré živiny, zinek však nabízí tělu extra podporu. Zejména v zimních měsících je proto vhodné zařadit větší množství zinku pro nabuzení imunitního systému v běžné stravě nebo ve formě doplňků.

Nejdůležitější vitamíny

Esenciální vitamíny C a D jsou základem imunitního zdraví. Vitamín C podporuje celkovou funkci imunitního systému a navíc poskytuje antioxidační ochranu. Vitamín D pak nabízí mnoho zdravotních benefitů, mezi které patří i podpora imunity.

Nejpřirozenějším zdrojem vitamínu D je sluneční záření, kterého však máme v zimě nedostatek. Získat jej můžeme také z tučných ryb, mléka, vaječného žloutku či vepřového sádla, nemusí to však stačit. Proto je vhodné sáhnout po doplňku stravy.

Zdraví začíná ve střevech

Není žádnou novinkou, že zdraví našich střev ovlivňuje naši imunitu. Proto je vhodné vyvážený mikrobiom podpořit dostatečným příjmem probiotik. Ty se vyskytují v různých kvašených výrobcích a doplňcích stravy.

Vhodnou variantou je například doplněk stravy FLORASSIST® Balance, který poskytuje šest účinných kmenů probiotik a využívá technologii dvojího zapouzdření k dodání živých kolonií bakterií do střev.

Zdravá rozhodnutí každý den

Nezapomínejte na dostatečný pitný režim, vhodnou stravu a pravidelný pohyb – ideálně buďte aktivní každý den. Do stravy je vhodné zařadit potraviny bohaté na antioxidanty, mezi které patří borůvky, jahody, pekanové ořechy, kapusta a dokonce i hořká čokoláda. Prokázané účinky na podporu imunity mají také medicinální houby reishi a hlíva, které tvoří základ doplňku stravy Imunity Booster

pohyb a imunita

Dostatek odpočinku

I kvalitní odpočinek je důležitou součástí zdravého životního stylu. Ujistěte se proto, že si každou noc dopřejete osm hodin nepřerušovaného spánku. Získáte tak dostatek energie čelit jakýmkoliv výzvám a vaše tělo nepřekvapí nepříjemná viróza.

Vsaďte na zdravý rozum

Zůstat zdraví nám mohou pomoci i ta nejjednodušší opatření. Často si myjte ruce, zbytečně se nepřepínejte a když se cítíte pod psa, zůstaňte radši den dva doma. Přesně taková drobná rozhodnutí mohou mít obrovský vliv na vaše celkové zdraví.

Každý lékař i vědec vám potvrdí, že imunitní systém tvoří velmi komplikovaná síť fyziologických procesů. Vzájemnou spoluprací dokáží odrážet výzvy, kterým naše tělo čelí. Podpora imunitního systému však složitá být nemusí, stačí vsadit na rozumná rozhodnutí a vhodné živiny.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad [&] techka s.r.o.
Redesign by Filipes Media 🧡