Udržte si vitalitu a zdraví v podzimních měsících

Máte každoročně s přicházejícím podzimem problém s únavou a udržením pozornosti? Věřte, že v tom nejste sami. Oslabená imunita, sezónní deprese, nedostatek energie v důsledku změny cirkadiánního rytmu – to všechno se může na našem zdraví nepříjemně odrazit. Jak ale vitalitu a zdraví v podzimních měsících podpořit? Klíčem je přestat se soustředit pouze na imunitu a začít nad tělem uvažovat komplexně.

vitalita a zdraví v podzimních měsících

Vliv podzimu na celkové zdraví

Většina lidí pociťuje s příchodem podzimu sníženou úroveň energie a nepříjemnou únavu. Z velké části za to může nedostatek slunečního světla, respektive nižší hladina vitamínu D, který hraje důležitou roli v udržení imunity a dobré nálady. Vliv má také rozhozený cirkadiánní rytmus, jelikož dřívější západ slunce dává našemu organismu impulz jít dříve spát – to si ale dnes může málokdo dovolit.

Nižší teploty navíc přidávají stresovou zátěž na organismus, který musí adaptovat svůj metabolismus a obranný systém. V tu chvíli většina lidí sáhne po tabletkách na podporu imunity. Doplnit vitamíny je určitě vhodné, na podpoře zdraví a vitality je však optimální pracovat komplexně.

Jak na podzim podpořit normální funkci těla?

Lidské tělo je komplexní mechanismus, logicky proto musí být komplexní také přístup k podpoře jeho normální funkce. Na podzim se zaměřujte nejen na imunitu samotnou, ale také na detoxikaci organismu a podporu energie na buněčné úrovni. Díky tomu si můžete udržet vitalitu a energii na podzim, i po zbytek roku.

Podpora imunity

Změna ročního období, zejména přechod z léta do podzimu, je pro naše tělo velkou zátěží. Abychom snížili riziko nachlazení a dalších nemocí, je proto třeba udržet silnou imunitu. Na podzim dbejte na zdravý životní styl, dopřejte si dostatek spánku, vyváženou stravu a pravidelný pohyb, ideálně na čerstvém vzduchu. Vzhledem ke snížené konzumaci čerstvého ovoce a zeleniny může být vhodné doplnit kvalitní multivitamín, který dodá tělu širokou škálu živin potřebných nejen pro silnou imunitu, ale také pro správnou funkci nervového systému.

Pro komplexní podporu organismu můžete sáhnout také po přírodních sloučeninách, jako jsou kvercetin a fucoidan.

  • Fucoidan je polysacharid považovaný za jednu z klíčových živin stojících za výjimečně dlouhým životem na japonské Okinawě. Z vědeckých studií vyplývá, že má potenciál podporovat zdravou imunitní odpověď, buněčnou komunikaci a udržení tkáně. Doplněk stravy Optimized Fucoidan with Maritech® 926 obsahuje fucoidan z ručně sklízených divokých mořských řas z Patagonie v běžné denní dávce Japonců.
  • Kvercetin je flavonoid podporující zdravou funkci buněk. Studie prokázaly, že pomáhá snižovat zánět a podporuje imunitní reakce zejména během změn ročních období. Zároveň podporuje kardiovaskulární systém a normální hladinu glukózy v krvi. Doplněk stravy Optimized Quercetin obsahuje kvalitní kvercetin získaný z různých potravinových zdrojů. Navíc obsahuje také vitamín C, který podporuje jeho vstřebávání a funkci.

Tip: Přečtěte si náš článek a získejte další tipy, jak podpořit imunitní systém.

podpora imunity_1

Podpora energie na buněčné úrovni

Mitochondrie, naše „buněčné elektrárny“, hrají klíčovou roli při produkci energie potřebné pro všechny tělesné procesy. V důsledku stárnutí buněk, oxidačního stresu, zánětlivých procesů, stresu a psychické zátěže i snížené kvality stravy a celkového životního stylu se však funkce mitochondrií snižuje a my můžeme pociťovat nedostatek energie a motivace.

Správnou funkci mitochondrií můžeme podpořit doplňkem NAD+ Cell Regenerator™ a Resveratrol, který obsahuje kombinaci resveratrolu, nikotinamid ribosidu a dalších prospěšných látek. Obsažené látky pomáhají zvyšovat buněčnou hladinu zásadního enzymu pro normální produkci energie (NAD+), detoxikují, podporují buněčný metabolismus a boj s únavou související s věkem. Na rozdíl od stimulantů tento doplněk podporuje energii a přirozenou vitalitu dlouhodobě a bez výkyvů.

Detoxikace a ochrana buněk

Oxidační stres, který vzniká v důsledku toxinů a volných radikálů, zatěžuje náš organismus po celý rok, ale na podzim může mít zvláště negativní dopad. S eliminací toxinů nám pomáhají antioxidanty, které jsou běžně přítomné v těle nebo je přijímáme ze stravy. Patří mezi ně například glutathion, jeden z nejsilnějších antioxidantů, které si tělo samo vyrábí z aminokyselin. Podporuje imunitní reakci a váže na sebe těžké kovy a další toxiny, které pomáhá tělu vylučovat.

S věkem a stresem však produkce glutathionu klesá a je vhodné jej získávat z doplňků stravy. Na rozdíl od běžných doplňků stravy s obsahem glutathionu využívá liposomální glutathion technologii zapouzdření, které jej chrání před rozkladem v trávicím traktu. Díky tomu je maximálně vstřebatelný a využitelný.

Aby se naše tělo s podzimní zátěží vyrovnalo co nejlépe, je třeba přemýšlet nad ním komplexně. Zaměřte se proto nejen na imunitní systém, ale také na podporu energie na buněčné úrovni, detoxikaci a ochranu před oxidačním stresem. Díky tomu budete mít sílu vypořádat se s nástrahami, které ochlazení přináší a udržíte si vitalitu nejen na podzim, ale po celý rok.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad [&] techka s.r.o.
Redesign by Filipes Media 🧡